Βιογραφικό
Η Μαρία Κωνσταντινοπούλου γεννήθηκε  και μεγάλωσε στην Αθήνα μέχρι τα 8 της χρόνια. Κατόπιν έζησε στο Βερολίνο μέχρι τα 13 της. Σπούδασε Ψυχολογία, μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική αγωγή, με έμφαση στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς και έκανε μεταπτυχιακό στην Παιδοψυχολογία. Εκπαιδεύτηκε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Σχολών Γονέων της Μαρίας Χουρδάκη στην εκπαίδευση και τον συντονισμό Σχολών Γονέων. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, στις Τεχνικές της Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας, στη συστημική ψυχοθεραπεία καθώς και στην ψυχοθεραπεία με άμμο (Sandtray therapy). 
Ακολούθησαν μετεκπαιδεύσεις στη Διαχείριση Προβλημάτων της Σχολικής Τάξης, στις Σύγχρονες προσεγγίσεις στην Εκπαίδευση Μαθητών με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, στο Ειδικό Πρόγραμμα Παρέμβασης βασισμένο στο Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης, στα Βασικά εργαλεία για την διαχείριση συμπεριφοράς στο Σχολείο και την παράλληλη στήριξη μαθητών στο σχολικό πλαίσιο.Έχει παρακολουθήσει ετήσιο σεμινάριο εκπαίδευσης στην Ομαδική Ανάλυση, κατέχει επάρκεια χορήγησης του Αθηνά-τεστ (Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης) και του Ερωτηματολογίου Δια-προσωπικής και Ενδο-προσωπικής Προσαρμογής Παιδιών και Εφήβων (ΕΔΕΠΠΕ). Έχει συμμετάσχει στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τ.Π.Ε στην εκπαίδευση, με τίτλο  ''Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε'' και είναι ομότιμο μέλος του του Συλλόγου Ελλήνων Ενήλικων Αυτιστικών Asperger και ΥΛΑ.
Έχει σπουδάσει υποκριτική θεάτρου και έχει ασχοληθεί με το θεατρικό παιχνίδι και τις παιδικές ομάδες θεάτρου.Έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση, την Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία και ως προς την προσωπική της ανάπτυξη, έχει κάνει 9 χρόνια ψυχοθεραπεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.Εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ως σύμβουλος ψυχικής υγείας-ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων, ενώ παράλληλα συντονίζει ομάδες σχολών γονέων. Οργανώνει ομάδες θεατρικού παιχνιδιού δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην συναισθηματική αγωγή και ανάπτυξη των παιδιών. Διατηρεί το ιδιωτικό ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο στην Ηλιούπολη αρχήΖΩ.Τέλος αρθρογραφεί αναλύοντας θέματα δυσκολίων μάθησης και ψυχολογίας στους ισότοπους 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου